Hittanos tábor a 7 szentség körül

A tavalyi évtől kezdődően a hittan táborainkban résztvevő gyerekekkel a Böjte Csaba által meghirdetett tematika mentén, a 2020-ban megrendezésre kerülő Eukarisztikus Világkongresszusra készülünk.

Az idei téma a hét szentség volt. A közel 60 gyermek több korosztályra bontva ismerkedhetett, illetve újra gondolkodhatott a Krisztus által kapott kegyelmeken.

Megbeszéltük, csoportosítottuk, átelmélkedtük a szentségekhez tartozó fogalmakat.

Kerestük a templomunkban a látható és megfogható tárgyakat, amelyekkel nap, mint nap közelebb kerülhetünk az életünket megerősítő szentségekhez.

Hívtunk vendéget egy diakónus személyében, és Péter atya is személyesen beszélgetett a gyerekekkel a közösségi szentségekről.

Elutaztunk Csókakő várához, hogy egy rövid zarándoklattal a gyógyító szentségekre hangolódjunk. Bodajkon lehetőségünk volt a kálvária dombról visszatekinteni az aznapi kirándulásunk helyszíneire. Szíves szóval fogadtak minket a legősibb magyar Mária kegyhely templomában. A hozzátartozó kertben jólesett a délutáni lazítás.

A pénteki táborzáró mise és a szülőknek tartott összefoglaló vetítés előtt pedig elkészítettük a szentségekről alkotott papír mozaik képeket, amik a plébánia ablakában üzenik az arra járóknak, hogy a hét szentség láthatóan és tapasztalhatóan jelen van a mindennapjainkban.

Köszönettel és hálával tartozunk a Szent Anna Karitatív Alapítványnak a nagylelkű támogatásáért, Püspök úrnak az egyházmegyei juttatásért, a Karitászcsoportnak a segítőkészségéért, az Andrész cukrászda kényeztetéseiért, a templomi közösség tagjaitól kapott finomságokért.

Köszönjük, hogy mi magunk is újra merítkezhettünk a szentségek gazdagságából.