40. Istennel való személyes találkozás

Ne sajnáld Tőle az időt, és tudd, hogy Vár rád és hív Téged!

Szentségi Jézus eucharisztikus imádása valóságos és rendszeres találkozást jelent Jézussal, egy bensőséges és személyes találkozást.

Felvetődik a kérdés: Van-e személytelen találkozás? Lehet-e kölcsönös kapcsolatról és találkozásról szó, akkor ha az nem személyes? Ha engedjük magunkat áltatni, márpedig erre sokszor hajlamosak vagyunk és még magunkkal sem vagyunk őszinték, vagy nem merünk őszinték lenni – de ha őszinték vagyunk, azt kell mondjuk: nehéz szeretet kapcsolatról beszélni ott, ahol nincs személyes kapcsolat.

A Szeretet feltételezi a másik személyes ismeretét. Ha nem ismered a másikat, de nagyon szereted, és ezt hangoztatod is, akkor feltehetően nagyon messze vagy még az igazi szeretet útjától.

Jézus ezt az Istennel való személyes találkozást kínálja fel számunkra nap mint nap az eucharisztiában: amikor meghív az Ő megtestesülésének ünnepére, ahol Önmagát adja, és amikor eucharisztiában meghív a Vele való időtöltésre, a Vele való barátságra.

Ha úgy látod, hogy Istennel aló kapcsolatod egyre személytelenebb, óriási szükséged van a Szentség imádás lehetőségére, mert az egyenes utat jelent Hozzá.

Sokszor nem az kell, hogy beszéljünk a másikhoz, elég ha csak látjuk Őt.
Merj Neki időt adni, hogy megmutassa magát.
Szánj időt Jézus szemlélésére, a Vele való időtöltésre!

Ha nem is tudsz minden nap betérni Hozzá, akkor otthon gyújts gyertyát és tedd ki az Eucharisztikus Jézus képét ……….. és maradj csendben Előtte.

A kegyelem számára ez nem akadály…. valódi akadály nem ez……..
hanem az, ha nem tudsz rendszeresen időt, azaz most és itt, a te idődben TÉRFOGATOT (időt és teret) adni a Számára, azaz az életedben.

Találkozni tudjon veled és számodra is személyes tapasztalattá váljon:
Jézus él, és veled és velünk van a világ végezetéig, személyesen, szeretettel.

A személytelen kapcsolatok pedig mindig csak dolgok maradnak, tárgyak és ismeretek. Ne tárgyiasítsuk le értelmünk és gondolataink tárgyává a személyes kapcsolat helyet az Élő Isten életét és jelenlétét. De ehhez az kell, hogy személyes találkozásra időt adjunk a Számára. Eucharisztiában Ő személyesen adja Önmagát, mi is személyesen oda kell adjuk Önmagunkat. Ehhez nem csupán a gondolatainkra van szükségi, hanem a teljes valónkra.

Eucharistic Adoration – YouTube (4:25)

 

GD