1. A Szentségimádás változtatja meg a keresztények életét

Kedves Testvéreim az Úrban!

Buzdítani szeretnélek Benneteket minden héten egy nagy lehetőségére: a Szentség-imádásra, Jézus valóságos és rendszeres imádására!

A Szentség-imádás változtatja meg a keresztények életét
„Fontos, hogy a katolikusok – XVI. Benedek pápa példáját követve – felelevenítsék a Szentség-imádás gyakorlatát” – mondta Antonio Cañizares bíboros, az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció prefektusa a Vatikáni Rádióban, dikasztériuma e héten megrendezett plenáris üléséről nyilatkozva.

„A liturgia elsősorban adoráció. Az Egyház Isten műve, Istennek az emberért végbevitt tettei jelennek meg benne. A liturgiában kifejeződő, elsősorban eucharisztikus adoráció pedig Istenre tekintés, annak elismerése, hogy minden Tőle ered, hogy mindennek, ami az emberé, rá kell találnia Istenre” – fogalmazott a bíboros.
A mai szekularizált világban, ahol sokan „megfeledkeznek Istenről, és úgy vélik, nincs rá szükségük az életben”, különösen fontos „megerősíteni, hogy igenis Isten az első. Ez fogja megváltoztatni a keresztények és az Egyház életét.” Az Egyház, ha „elfelejti, hogy Isten a középpont, pusztán emberi intézménnyé válik” – idézi Cañizares bíboros szavait a Zenit hírügynökség.

Tehát, ha úgy érzed nem érzel semmit, neked távoli, nem is tudsz vele mit kezdeni, akkor nem vagy egyedül, ugyanakkor ez semmiképpen nem jelenti azt, hogy Neked ne lenne helyed és meghívásod az Eucharisztiában jelen lévő Jézus (és Atya és a Szentlélek közössége) előtti imádásra, leborulásra és rendszeresen, ami egyúttal az Szerető Isten vérkeringésébe való egyik legteljesebb és legtitokzatosabb kapcsolódás.
Isten Szerető szívéhez vezető keskeny ösvény.

01.buzditas.adoration