Farsangi mulatság az Édenkertben

Újra együtt játszottunk…farsangi plakát 2012

Hogy is volt az ELSŐ 7 NAP…?

Hagyományteremtő szándékkal, a tavalyi első alkalom sikerén felbuzdulva, közösségünk lelkes édesanyái idén is megszervezték gyermekeink számára a farsangi mulatságot. Farsang farkán, azaz az utolsó szombaton izgatottan gyülekeztünk jelmezben, álarcban vagy anélkül a biai plébánián.

A főszervezők álarckészítéssel várták a gyerekeket, akik a sok szép színes alapanyagból a legkülönfélébb ötletes megoldással varázsoltak szebbnél szebb maszkokat. Hamarosan állatok hada, égitestek és egyéb szépségek születtek a szorgos gyerekkezekben.
Ezután felelevenítettük a teremtés történetét, és a teremtés napjaihoz kapcsolódóan izgalmas játékokban vehettek részt kicsik és nagyok egyaránt.
Volt hangszeres szembekötősdi, mandarinpucolás, lufiadogatós verseny, de legnagyobb sikere a horgászós játéknak volt, hiszen a kifogott halakat nemcsak gyûjteni, hanem hazavinni is lehetett. Miután elérkeztünk a hetedik naphoz, mi is megpihentünk: diavetítés következett, a teremtést néztük, hallgattuk.
Aztán következett a farsangkor elmaradhatatlan eszem-iszom, dínom-dánom. Terített asztalon sorakoztak az édesanyák által készített finomabbnál finomabb ínycsiklandó sütemények, szörpök, teák.

Pillanatok alatt eltelt a délután. Mi így búcsúztattuk a telet és készítettük fel lelkünket az elkövetkezendõ böjti időszakra.

Reméljük, jövőre is hasonlóan színvonalas és örömteli eseményről számolhatunk be.
Isten áldja mindazokat, akik ezt lehetővé tették és segítettek megszervezni!