Nyári hittanos tábor a Találkozások jegyében

Az Evangelizáció évében a hittanos tábor témája a TALÁLKOZÁSOK volt.
Időpontja: 2012. július 2-6.

hittantabor2012-plakat

Egy hetet együtt töltöttünk a plébánián Margit nénivel és az alsós hittanosokkal.  „Találkozások” – ez volt az idei egy hét központi témája, amelyre napi eseményeinket próbáltuk felfűzni. Nagyon sok minden történt ebben az öt napban és nagyon sok helyen jártunk.
Voltunk Etyeken kincset gyűjteni és Erzsébet és Mária találkozását szemlélni.
A Szentírásból négy találkozástörténettel ismerkedtünk meg közelebbről, feldolgoztuk, színre vittük és táborzáráskor megosztottuk szüleinkkel.
A Misszió évében elmentünk a városunkba is, hogy találkozhassunk számunkra idegen emberekkel és általunk készített aprósággal szólítsuk meg őket.
Sőt még Budapestre is elkirándultunk, ahol egy izgalmas kirándulást tettünk a Központi Ostyaellátóba. Megnézhettük hogyan is sütik az ostyát, amelyben aztán a szentmisében az Úr Jézussal személyesen is találkozhatunk.
Külön ajándék volt találkozni Erzsébet nővérrel a Ferences Mária Misszionárius Nővérek házában, aki hivatásáról és szerzetesi életéről mesélt nekünk magávalragadó kedvességgel.
A közös hetünket ismét egy csoportos alkotás elkészítésével zártuk, amelyek egész nyáron az áldoztató rácsnak támasztva emlékeztettek bennünket ezekre a szép és tartalmas napokra.

Köszönjük az együtt töltött napokat és a találkozások örömét!

Invalid Displayed Gallery