Hittan tábor az irgalmasság jegyében

Hittan táborunk az idén július 4-8 között várta a gyermekeket. Mivel egyre több tíz év feletti gyermek tölti velünk ezt a hetet, az idei évben először már külön programokat is szerveztünk a nagyobbak számukra.

A hét témája a Szentatya által meghirdetett irgalmasság évéhez igazodott.

A kisebbek vetítés segítségével, játékosan ismerkedhettek az irgalmasság testi és lelki cselekedeteivel. Elmesélhették, hogyan vigasztalták meg pl. valamelyik barátjukat, hogyan osztották meg az uzsonnájukat, vagy imádkoztak beteg nagymamájukért. Majd csoportokat alkotva mutogattak el egy-egy jócselekedetet, néha nagy derültséget keltve.
Mindeközben az idősebb gyerekek ellátogattak az Onkológiai Intézet kápolnájába, ahol már várta őket Janig Péter atya, a budapesti kórházlelkészi szolgálat megszervezője, aki beszélt nekik munkájáról, elhivatottságáról a beteg emberek iránt.
Másnap Esztergomba utaztunk. A kisebbekkel a Vármúzeumot, a nagyobb gyermekekkel a Látványtárat kerestük fel. Ezután meglátogattunk a tavaly nálunk járt marista testvéreket, akiknek tanító rendje a hátrányos helyzetű gyermekek nevelésével foglalkozik. Közös játék és uzsonna után átadtuk a magunkkal vitt tanszer adományokat, valamint a gyermekek által készített apró ajándékokat.

A hét további részében a témánkhoz kapcsolódva játszottunk sorversenyeket, vetélkedőket, kerestünk kincset a plébánia udvarán és a „jócselekedetek útján”. A nagyobbak bejárták Biatorbágyot, több szakrális helyet is felkeresve. A gyerekek három korcsoportban szentségimádáson is részt vettek.

Egész héten lehetőség nyílt különféle kézműves programokra, előkerült a megunhatatlan körmön fonás, továbbá csocsó, foci, méta, ping-pong, tollaslabda színesítették a programot.

Köszönjük szépen minden kedves segítőnek, aki részt vett a tábor körüli teendőkben, idejével, erejével segített, gyümölccsel, süteménnyel, finom fagylalttal vendégelte meg a gyermekeket. Valamint ezúton szeretnénk még egyszer megköszönni a tanszer adakozók nagylelkűségét, igen értékes csomaggal tudtuk megörvendeztetni vendéglátóinkat.
Istennek legyen hála!