Hittanos tábor a 10 parancsolat útjelzői mentén

Az idei táborunk témájának két vezérgondolata volt. A 2017-re meghirdetett Szent László év és a 2020-ban esedékes Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus.

Szent Lászlóra a Győrbe tett kirándulásunk alkalmával volt lehetőségünk emlékezni. A mi szervezésünket a Gondviselés megkoronázta egy nem tervezett, ám annál szerencsésebben alakult programmal. Ottlétünk idejére esett az ünnepi év záróeseménye, aminek mi is részesei lehettünk. A Bíboros úr által celebrált kültéri szentmise után a nagy becsben tartott Szent László herma előttünk vonult el az azt követő hatalmas körmenet élén. Izgalmas és kegyelemmel teli egybeesésnek éltük meg az alkalmat.

Ezen a napon a délutáni órák lehetőséget adtak még, hogy a gyerekek és mi is rácsodálkozzunk az emberi kreativitás és a tudomány csodálatos összhangjára. A győri Mobilis látogató központ számtalan lehetőséget kínál, hogy a mindennapok használati tárgyai mögött megláthassuk, mennyi csodálatos törvényszerűség és pallérozott elme rendezi használható formába eszközeinket, kiemelten pedig az autóinkat.

A világkongresszusra hangolódás gondolatát Csaba testvér meghirdetett programja adta. Eszerint haladva, idén a Tízparancsolat középpontba állítása volt a célunk. A legkisebbeknek bevezetésként, a kisiskolásoknak ismétlésként, a kamaszoknak pedig újragondolásként többször is lehetőség adódott a megnyugtató korlátoknak, de leginkább útjelzőnek kapott parancsolatokat végiggondolni.

Nagy örömünkre volt, hogy a mára serdülővé cseperedett, egykori kis táborozóink aktív közreműködőivé váltak csoportfoglalkozásainknak. Hol velük, hol általuk lett a program izgalmas és tartalmas. A kisebbeknek tartott rövid jelenetekben ők is tovább gyarapodtak, az apróbbak pedig hiteles forrásnak élhették meg a nagyok színjátékát.

Az utolsó napon már hagyományossá vált, hogy korosztályokra bontva, a templomban elcsendesedve, a gyerekeket is megérintő formában egészen közel engedjük magunkhoz az Úr Jézust. A kihelyezett Oltáriszentség előtt eltöltött percek, hitünk szerint, mindenkiben nyomot hagynak. Reméljük, hogy a mostani kis benyomások egykor vágyott alkalmak lesznek.

A talán sokak által felfedezett, a Viadukt korlátját díszítő közös munkánkat városunk lakói is megnézhették, és minket is még napokig emlékeztetett az együtt töltött órákra.

A Szent Anna Oltáregylet tagjai és a táborozók nevében köszönjük a Karitászcsoport megnyugtató gondoskodását, az Egyházmegye és az Alapítvány támogatását, az Andrész cukrászda csodálatos fagyiját és kakaós csigáját, a kapott finomságokat és az értünk mondott imákat!