39. A szem a lélek tükre

Ne sajnáld Tőle az időt, és tudd, hogy Vár rád és hív Téged!

Szombaton ünnepeltük azokat, akik elválaszthatatlanul és örökké Krisztus és Szentháromság közösségében élik életüket: a szenteket. Ők nem csak homályosan, hanem tisztán látnak, és végtelenül boldogok.

„Boldogok a tiszta szívűek, mert ők meglátják Istent.”

Szentségi Jézus eucharisztikus imádása Jézus látása. Nem az a boldogság, mert tiszta a szívünk, hanem, ha meglátjuk és szemléljük Istent, azért vagyunk boldogok.
A tiszta szív ennek következménye, hogy szemléled Őt és időt szánsz Istennek életedben.

Fontos, hogy mit nézel és az is, hogy mit látsz meg.
A szem a lélek tükre, de a szem lelkünk ablaka is. Nem csak azt mutatja meg, ami bennünk van, hanem legalább az is igaz, hogy az lesz bennünk, amit a szemünkön keresztül, meglátunk, beengedünk. Felelősek vagyunk azért, hogy mit engedünk be a szemünk látásával, hogy mit nézünk és mit látunk meg.

Nem mindegy, mennyit szemléled Istent. Nem mindegy, mennyit szemléled Isten országát.
Boldog vagy, ha felismered, hogy Ő él és az Eucharisztiában az élő Krisztust, és a megtestesült Istent láthatod és szemlélheted.

Az Ő látása nem marad kívül rajtad, hanem szemed ablakán a szívedig hatol, és mert Ő legtapintatosabb Barát beengeded, és ennek boldogsága nyomán beLÁTOD, ez életed legnagyobb kincse az Ő barátsága és jelenléte.

Kezdd el most egy imával és egy elhatározással, holnap pedig a Szentségimádás lehetőségének a felkutatásával….

Kedves Testvérem, Jézus látásának (szemlélésének) és imádásnak életformánkká kell lennie – ez a legfőbb, ami a szívünkbe íródott, és nyugtalan a szívünk, ameddig nem imádja és szolgálja Istent!

Lift the City – a Catholic Eucharistic flash mob

 

GD

Illusztráció: graur codrin – FreeDigitalPhotos.net