Levél Istentől

Kedves Barátom!

Néztelek ma reggel, ahogy felkeltél, remélve, hogy beszél­getsz majd velem, még ha csak néhány szót is, megkérdezed a véleményemet vagy megkö­szö­nöd azokat a jó dolgokat, amik tegnap történtek az életedben.
Aztán észre­vet­tem, hogy most túlságosan elfoglal, hogy mit ve­gyél ma fel munkába. Vár­tam, amikor szaladgáltál a ház­ban és ké­szülődtél. Tudtam, hogy lenne pár perced, hogy meg­állj és csak köszönj, de túl elfog­lalt voltál. Egyszer 15 percig vártál, amíg nem kellett mást csinálnod, mint ülni egy széken. Aztán láttam, hogy talpra ugrasz. Azt hittem, velem akarsz beszélni, de csak a telefonhoz rohantál, hogy még pletykálj gyorsan egy barátoddal. Néztelek, ahogy munkába mentél, és egész nap vártam türelmesen. Azt hiszem sok elfoglaltságod miatt nem értél rá, hogy bármit is elmondj nekem. Észrevettem, hogy ebédnél körülnéztél, talán szégyelltél beszélni velem, ezért nem hajtottál fejet. Megláttad, hogy három-négy asztallal arrébb néhány barátod beszélt kicsit hozzám mielőtt ettek, de te mégsem. Nem baj. Még mindig maradt idő, és reméltem, hogy majd beszélsz velem. Már hazamentél, és úgy tűnt, sok dolgod van. Miután párat megcsináltál, bekapcsoltad a TV-t. Nem tudom, hogy te szereted-e a TV-t vagy nem, mert nem sok minden történik ott, és sok időt eltöltesz előtte nap mint nap, nem gondolva semmire, csak élvezve a show-t. Türelmesen vártam megint, ahogy nézted a TV-t és megetted a vacsorád, de megint nem szóltál hozzám.

Lefekvéskor azt hiszem már túl fáradt voltál. Jó éjszakát kívántál a családodnak, beugrottál az ágyba és pillanatok alatt álomba merültél.

Nem baj. Talán csak még nem vetted észre, hogy én mindig ott vagyok veled. Több türelmem van, mint gondolnád, és téged is arra akarlak tanítani, hogyan legyél türelmes másokkal. Annyira szeretlek, hogy mindennap várok egy biccentésre vagy imára, gondolatra vagy akár egy hálás érzésre a szíved mélyén. Nehéz egy egyoldalú kapcsolat. De holnap majd újra felkelsz, és én várni fogok, nem máshogy, mint szeretettel, remélve, hogy ma majd szánsz rám egy kis időt. Legyen egy nagyszerű napod!

Barátod: Isten