47. Megtanít Téged szeretni önmagadat

Jézus arra tanít bennünket ma is: „Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből’. ‘Szeresd felebarátodat, mint önmagadat’. Ezen a két parancson alapul az egész törvény és a próféták.”(Mt 22,34-40)

De honnan merítsek szeretetet mindehhez?

Szeretni Istent, szeretni felebarátot, az rendben is lenne,

DE szeretni önmagunkat?

Ez már túlzás, egyébként is szinte lehetetlen.

A SZENTSÉGimádás során Jézus megmutatja Neked, hogy mennyire szeret Téged. Ő előbb szeretett Téged, mint bárki más, és legteljesebb szeretettel szeret, mert a legjobban ismer és legteljesebb módon fogad el Téged, mindenféle szépítgetés nélkül.

Előtte az lehetsz, aki vagy, nem kell másnak lenned, mint aki vagy, nem érdemeid miatt szeret, és nem csak azon felszín alapján, legyen szép vagy nem annyira szép, amit mutatni kívánsz, avagy amit érzel önmagaddal kapcsolatban.

Jézus szeretete, a SZENTSÉGimádás során megtanít Téged szeretni önmagadat. Ez feltétele annak, hogy másokat is szeretni tudjál, nem érdemeik vagy hasznuk miatt, vagy valami érdekből, hanem Jézus irántad való ingyenes szeretetének megtapasztalásából, erejéből.

Ez a szeretet ugyanakkor önmagad szép szeretetére tanít, nem kevélység és hiúság szeretetére. Ettől az utóbbitól megvéd, mert ez nem vezet a felebarátod igaz szeretetére, hanem inkább az önimádat kapuja, ami ellenkezik az egyedül Istennek járó imádás igazságával, és sok kárt tud okozni.

Jézus irántad való szeretete és irgalma az, ami képessé tesz önmagad és mások szeretetére. Sokszor elfogadni Jézus irántunk való személyes, csak Nekünk szóló szeretetét, egyike a legnehezebb próbatételeknek.

Ez a bizalom gyógyulásának az útja.

A szívünk gyógyulásának az útja.

Istennel és önmagunkkal való kapcsolatunk gyógyulásának az útja.

Az Ő jelenléte és szeretete, mint a szeretet forrása feltölti a Te szeretetedet önmagad, felebarátaid és Isten iránt is.

Semmi sem pótolhatja az Eucharisztikus Jézus rendszeres imádását az életedben!

Kezdd el most, hogy időt és lehetőséget keresel a Szentségi Jézus rendszeres imádására, már ezen a héten is!

A Szentségi Jézus imádása:

térben és időben jelen lenni, és lángra lobbanó szívvel imádni Istent,

most és mindenkoron, örökkön-örökké!

Illusztráció: http://ambitioninthecity.com/